Blogg

Google rankingsfaktorer

Användarupplevelse kan bli en rankningsfaktor på Googles träfflista

Google har meddelat att användarupplevelsen kan bli en rankingfaktor från och med nästa år. Detta planeras att slå igenom i början av året, vilket medför att en dålig upplevelse kan ge sämmre resultat i träfflistan. Google har även gått ut med att det kommer att meddela ändringen med 6 månaders förtid.

Går bortom laddningstid “Page speed”

Termen sidupplevelse kan uppfattas som luddig och frågan är hur man kan kvantifiera en subjektiv upplevelse så att en algorithm kan uppfatta den.

Google har jobbat hårt på att få den termen att gå bortom laddningstider och börjat inkludera sådant som kan uppfattas som irritationsmoment såsom pop-ups, element som flyttas runt på sidan som exempel.

Add a comment

Fortsätt läsa

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Vad kostar en hemsida?

Vad en hemsida till företaget kan eller får kosta är en fråga som många ställer sig. Prisbilden kan skilja sig från 100.000 SEK till 5.000 och vad du får betala måste baseras på vad ni har för behov och vad ni förväntar er av er leverantör.

Alternativet finns alltid att göra en egen sida med hjälp av ett gratis CMS som Wordpress eller en plattform som Wix. Frågan är du hur mycket är din egen tid värd?

Är din tid bättre spenderad på att tjäna in pengar på er kärnverksamhet istället för att försöka klura ut design, budskap, navigation, användarvänlighet och allt annat som följer med ett sådant projekt?

Hemsida [=/] Hemsida

Som sagt så kan priset du få betala skilja sig markant beroende på vem du pratar med och med det sagt, du får ofta vad du betalar för. Om du tittar på vad du själv kostar inser ni snabbt att för en 5 - 7.000 SEK kan man inte få mycket för pengarna. Räknar vi bort licenskostnader, försäljningskostnader, marknadsföring etc så blir det inte mycket mer än 5 - 6 timmar som leverantören kan lägga på ert fall. Då pratar vi färdiga mallar, ni tillhandahåller texter och media samt väldigt lite utrymme för förändringar.

Add a comment

Fortsätt läsa

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Google Ads sätter in pengar på småföretagares ads konton

Google Ads gick den 27 mars -20 ut med att de skulle hjälpa småföteragare unde corona krisen.

Vi har nu sett att ett antal kunder har fått insättningar gjorda på sina Google Ads konton.

Om ni är en småförtagare som använder Google Ads, gå igenom er epost eller lyssna med de som sköter om ert konto.

Det kan vara så att ni har resurser insatta så ni kan förbättra era Google Ads kampanjer nu under corona tider.

 

/Cristian Herrera

Add a comment
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Cristian och Niclas samtalar om hur man som företagare kan överleva coronakrisen

Rädslan för Covid-19 har lamslagit stora delar av ekonomin.
Då vi inte vet hur länge detta kommer att pågå eller hur våra styrande väljer att agera så sätter detta oss företagare i en svår sits.
Många icke traditionellt digitala verksamheter måste tänka om för att överleva.
I denna video pratar Cristian Herrera och Niclas Rasmusson och detta och bollar lite idéer om hur man kan coronaanpassa sin verksamhet, alternativt starta nya affärsben.

Add a comment
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Vilka vi är

Ad - Elit Sverige AB

559093-7289 

 

Prata med oss

  • +46 (0)760 06 15 56
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.